Tröttsamt

Nä nu är jag inne i en sån där stress period igen. Jag kan inte sova ordentligt, kan inte fokusera mig och det som är värst är att jag blir uttråkad. Jag kan ha fantastiskt roligt och alla andra likaså men skillnaden är att jag har kul åt det vi har roligt åt har jag det i enbart  i fem minuter, de andra kan leva på den glädjen. Varför blir det så? Nä usch jag orkar inte, jag vill inte och jag tänker inte. Nu har jag tröttnat på detta destruktiva leverne, tar och kollar över vad som ska göras i skolan sen jäklar Im outta here. 4 månader kvar, counting the days.

Ja vi var uppe o slirade inatt, tror jag var hemma halv 6-6 någon gång men vaknade vid halv tio o kan inte somna om. Den är rolig, nu kommer jag vara astrött resten av dagen. Nej jag är inte bitter.


Sviktande ambitioner

Alltså jag tänkte vara en bra människa och skriva lite. Men jag har banne mig inget vettigt att säga. Förutom att ni som undrar varför jag inte ringer er eller varför jag inte svarar när ni ringer är pga att min språjlans nya telefon är sönder. Skulle lämnat in den idag men jag jobbade äver 6,5 timma. This is what happens when you have no life during vacation. Jag jobbar iallafall trots att jag inte har en telefon dvs jag har ingen väckarklocka. Men den männskliga hjärnan är otrolig. Jag vaknade imorse utan alarm. Plus i kanten är att jag slipper cykla till jobbet eftersom min trevliga kollega kommer och hämtar mig. Guld värt! Ska se om jag hinner in till Lund imorgon innan de fantastiska bussförbindelserna från Flyinge slutar gå. Jag förbarmar Skånetrafiken varje dag eftersom de är otrolig inkompetenta och förstår att det faktiskt bor folk i Flyinge utan tillgång till Epa traktorer eller en volvo 740. Hursomhelst trivs jag fantastiskt bra på jobbet, det är otroligt skönt att ha något roligt att göra och det stora pluset är ju att man får betalt för sitt intresse. Bruksprov snart!
LOVE

Bara egentligen massa bullshit.

Jag läste just en galen artikel på aftonbladets hemsida. Händelsen utspelar sig i Kenya och där greps häromdagen ett gay par för att de vill gifta sig. Eller först så misshandlades dem av en arg folkmassa sen grep polisen dem, nu ska de undersökas av läkare innan de kan anklagas att vara homosexuella.

Detta tycker jag är helt sjukt. Jag har ingenting emot homosexuella och bisexuella människor. Jag ser dem helst inte stå och hångla framför mig på gatan eller i butikerna men i allmänhet tycker jag dem är väldigt söta. Jag är väldigt glad för att personer som hamnade på "fel" kärleks stig kan hitta kärlek ändå. Jag kan inte förstå att folk fortfarande motsätter sig homosexualitet och utvärderar den som i Kenya, som en sjukdom! Folk ska få vara kära, lyckliga och må bra oavsett vilket kön de är attraherade av. Detta kom dock inte som en nyhet för mig då jag umgåtts väldigt mycket med en viss person som är väldigt anti hela gay kulturen. Jag ska inte namedroppa så fråga inte. Någonting jag tycker ska disskuteras dock är adoption. Självklart har alla människor rätt till att kunna få barn, men har inte alla barn rätt till att få en mamma och en pappa? Jag motsätter mig inte adoption men jag skulle vilja se en lösning på det problemet att de får två av samma kön som föräldrar. Barnet kommer ha svårt att hantera genus eller så har jag stenfel och det går hur smärtfritt som helst. Jag borde dock inte uttrycka mig om denna saken egentligen då jag inte känner någon som har homosexuella föräldrar.

Hursomhelst var vi ute igår och dansade. Halva klassen drog på sig partyklackarna och vi begav oss till Malmö och Hipp. Hipp var en stor besvikelse då jag hört mycket bra om detta ställe. Men sen så släppte de in oss för sent, lurade med billiga drinkar som inte exsisterade och alldeles för få toaletter. Men Eddie var där, ni vet han gulleponken som var med i Idol? Han sjöng några gamla dängor, men han var helt outstanding när han sjöng en MJ låt. Varenda hårstrå på kroppen ställde sig upp.

Och den största nyheten. Jag har inte inhandlat några ciggaretter på över en vecka utan håller mig till dem vedervärdiga tuggummina som är ersättning. Jag rökte dock igår, men på fest har jag tillåtit mig själv att göra detta. All heder åt mig!

Julia, moi och Emma. Yes jag är brunhårig igen.


Det förkortade språket

Jag fick ett infall. Jag vill dela med mig. Jag har fått en liten pust av inspiration.

Jo ni förstår att jag satt på facebook, ni vet den communityn som tar upp alldeles för mycket av min lediga dag när min lillasyster skrev till mig på den förbannade facebookchatten. Jag älskar min lillasyrra Jossan som är för ni som inte vet 9 år. Jag minns när jag var 9. Då satt jag i Skå Skola och fick nästan gå om tredje klass för jag skrev så fult. Min handstil var rentav hideous. Jag skrev orden som jag skulle men de var oläsbara. Men det jag vill komma till var att jag kämpade med att skriva dem ordentligt och snyggt. Jag ska därför dra en parallell till liiasyrran som skriver till mig i chatten. Konversationen som följer ser ut så här:
J: Heej <3
(jag tänker oj hjärtan va söt hon är)
S: Hej!
J:VGD????

VA?? Vadå VGD?? Vad i hela smörpaketet menar hon med VGD!? Alltså det är ju lite pinsamt tänker jag att hon skriver någon slags förkortning som jag inte förstår. Jag tänker ordentligt nu medan jag skrattar åt att jag inte vet vad jossan 9 år skriver till mig. Väl godkänd du? nej. Vilken god daddel? Nej. Vad gör du? VAD GÖR DU? Självklart men jag vill inte verka dum så det slutar med att jag slår upp den hjärnan jag aldrig fick, ni vet, Google och googlar skitet. Hamnar i något forum som instämmer med "vad gör du" och kan i lugnan ro svara till lillsyrran vad jag gör. 

Jag tycker det förkortade sms/chat språket förstör mycket av våra sociala funktioner samtidigt som jag gillar utvecklingar av samhällets sätt att röra sig på framåt. Upptäckter som görs och uppfiningar som hjälper de sjuka. Men förkortningar, är de verkligen ett sätt att röra oss framåt på? Skrivmässigt går det självklart fortare men hur sjukt känns det inte när jag är van vid att få ett "haha" tillbaka på msn när jag skrivit något roligt men får "asg" tillbaka. Asg betyder tydligen asgarv. Men då är det en förkortning av ett 6 bokstäver långt ord som i slutändan när det är förkortat och klart en bokstav mindre än "haha" hur mycket tid vinner man på det? En bokstav på datorn liksom, är det lönt? Kommer framtidens artiklar i Aftonbladet se ut ungefär så här?
T dej som nt vill lr kan skriva hela ord. Vgd när du måste skriva hela ord? Asg ar dd? Tkr att d e mkt :D

Ja de va ungefär så många förkortningar jag kunde... Jag är inte en kärring på 65 år, men måste man förkorta allting? Jag menar i slutändan, hur många sekunder vinner man?

Just saying

RSS 2.0